Simit zamlandı

Kocaeli’de simidin yeni fiyatı 15 TL oldu

Kocaeli’de 100 gramı 12 lira 50 kuruşa satılan simide zam geldi. Gramajında değişiklik yapılmayan simidin yeni fiyatı 15 lira oldu.

KOMİSYON REDDETMİŞTİ

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası daha önce talep edilen zam, komisyon tarafından reddedilmişti. Ardından teklif görüş niteliğindeki karar için iki sefer Ticaret Bakanlığı’na gönderildi, iki teklife de olumsuz görüş bildirildi.

KARARA BAĞLANDI

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası süreç sonunda teklifi Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetimi’ne sundu. 100 gram simit 15 TL şeklindeki teklif, 30 Temmuz Salı günü gerçekleşen KESOB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşüldü ve karara bağlandı. İzmit Kadıköy Mahallesi’nde  hizmet veren KESOB Merkezi’nde, KESOB Başkanı Kadir Durmuş başkanlığındaki yönetim kurulu toplantısında teklif kabul edildi. 100 gram simit muhtemel 1 Ağustos, en geç ise 5 Ağustos itibariyle 15 TL’den satılmaya başlanacak.

 

30 Tem 2024 - 13:56 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.