Büyükakın: "Filistin’e sırtımızı dönmeyeceğiz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Hamas lideri İsmail Haniye'nin, Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesi sonucu Filistin halkına baş sağlığı diledi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikaste uğrayarak hayatını kaybetti. Haniye’nin hayatını kaybetmesi üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda suikasti kınadı.

“BİZ FİLİSTİN’E SIRTIMIZI DÖNMEYECEĞİZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehit vermiş İsmail Haniyye, insanlık düşmanı katil İsrail'in alçak saldırısıyla şehit edildi. Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim şehadetini makbul eylesin. Filistin halkı başta olmak üzere tüm İslam aleminin başı sağ olsun. İnsanlığın üç maymunu oynadığı Filistin davasında, kutlu bir direniş gösteren kardeşlerimizin yanındayız. Herkes sussa, gözünü yumsa, sırtını dönse de biz Filistin'e sırtımızı dönmeyecek, Gazze için hakkı haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu zamandır.! inanıyoruz ki aydınlık çok yakındadır. Bir sabah kardan aydınlık gelecek ve bu da Gazze’den olacak! Filistin'in zaferi, adaletin ve insan onurunun zaferi olacaktır” ifadelerini kullandı.

31 Tem 2024 - 13:22 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.