Kocaeli' ye 10 yeni mahkeme kurulacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından tamamlanan müstemir yetki çalışmaları sonucunda Kocaeli’de 10 yeni mahkemenin kurulmasına karar verildiğini açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) müstemir yetki çalışmaları kapsamında bölge adliye mahkemeleri ile birinci ve ikinci bölgede toplam 3 bin 848 yetki düzenlemesinin yapıldığını iletti.

Bakan Tunç mesajında şu ifadelere yer verdi: “574’ü hukuk mahkemesi olmak üzere toplam 968 mahkemenin faaliyete geçirilmesine karar verilmiştir. Adaletin tecellisi, yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması, mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması ve vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin daha da kolaylaştırılması için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Aldığımız kararların yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, bazı yer adli yargı hâkimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi, yeniden inceleme ve tevziye ilişkin taleplerinin değerlendirilmesi çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonrası, Kocaeli’de 10 yeni mahkemenin kurulmasına karar verildi.

KOCAELİ DE KURULACAK MAHKEMELER:

Kocaeli Adliyesi:
Kocaeli 14. Asliye Ceza Mahkemesi
Kocaeli 5. Sulh Hukuk Mahkemesi
Kocaeli 6. Sulh Hukuk Mahkemesi

Gölcük Adliyesi:
Gölcük 2. Aile Mahkemesi
Gölcük 2. Sulh Hukuk Mahkemesi

Karamürsel Adliyesi:
Karamürsel 2. Asliye Ceza Mahkemesi
Karamürsel 2. Asliye Hukuk Mahkemesi

Körfez Adliyesi:
Körfez 4. Asliye Ceza Mahkemesi
Körfez 5. Asliye Ceza Mahkemesi
Körfez 2. Aile Mahkemesi

09 Ağu 2024 - 16:57 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.