Ulaşıma destek mecliste onaylandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda, toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat kartlarının kullanımı için şoförlere aylık biniş başına verdiği desteği sürdürmesi oy birliğiyle karara bağlandı

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısında 118 gündem maddesi görüşüldü. 11’inci gündem maddesinde yer  alan Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonu’nun, ücretsiz ve indirimli yolculukların desteklenmesi için destek ödemesi bedellerinin revize edilmesi ve Kocaeli sınırlarında toplu taşıma hizmeti verilen hatlarda, toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlananlara ilişkin gelir desteği ödemesi yapılması ile ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

AYLIK BİNİŞ BAŞINA DESTEK VERİLECEK

Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimler öncesi şoförlere verilen aylık 12 bin 500 TL’lik desteği sınırsız yapmıştı. Haziran ayında ulaşıma yapılan yüzde 54’lük zam sonrası ücretsiz kartlar için belediyenin desteğini tekrar sınırlandıracağı iddiaları gündeme geldi. Belediyenin desteği sınırlandırması halinde ücretsiz kartların kullanımı nedeniyle şoförlerin yaşadığı mağduriyetin artacağı konusu yeniden gündeme geldi. Ağustos ayı meclisinde yeniden görüşülen konuda Büyükşehir’in şoförlere verdiği desteğin aylık biniş başına ödeme şeklinde sürdürüleceği oy birliğiyle karara bağlandı. Buna göre toplu taşımada yolcuların desteklenmesi için toplu taşıma esnafına verilecek katkı ile destekleme iki farklı kademede verilecek. Birinci kademede verilen 4 liralık vatandaş desteğine 6 lira daha eklenerek 20 liraya çıkartılacak. İkinci kademeyi getiren Büyükşehir Belediyesi ortak havuza giren kooperatiflere ise desteklemeyi tam bilete çıkartacak.

15 Ağu 2024 - 18:30 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.