Sakarya’da maymun çiçeği şüphesi

Maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasının dışına sıçraması sonucu Dünya Sağlık Örgütü küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti. Sakarya'da ise Afrika kökenli bir kadın, maymun çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alındı

Dünya  Sağlık Örgütü (DSÖ) geçtiğimiz günlerde Afrika kıtasının dışına çıkarak yayılan Maymun Çiçeği virüsü için halk sağlığı acil durumu ilan etmişti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Sakarya'da Afrika uyruklu bir kişinin maymun çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alındığı öğrenildi.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

34 yaşındaki Senegalli bir kadın cilt rahatsızlığıyla Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisine geldi. Hastayı inceleyen acil doktoru vücudunda lekeler görünce hemen hastayı özel bir odaya alarak karantinaya aldı. Karantina uygulanan hastanın yanında kimse yaklaştırılmıyor. İlk tespitlere göre yabancı uyruklu kişinin vücudunda cilt hastalıklarına bağlı rahatsızlık olduğu belirlendi. Hastaya henüz maymun çiçeği hastalığı tanısı konulmazken inceleme devam ediyor.

Kaynak: Medyabar

16 Ağu 2024 - 15:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.