Bakanlık ihraç kararı verdi

Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Kurulu, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) projesinde yaşanan usulsüzlük iddialarıyla ilgili soruşturmasını tamamladı. Bu kapsamda, İzmit Kuruçeşme Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rumeysa Şen ve müdür yardımcısı Selda Karakaş, meslekten ihraç edildi

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde başlatılan MESEM projesi, ara eleman açığının kapatılması amacıyla yürütülmekteydi. Proje kapsamında, firmalara çırak başına asgari ücretin üçte ikisi oranında ödeme yapılmaktaydı. İddialara göre, 8,5 aylık ustalık telafi eğitimi programı çerçevesinde, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 22 bin çırak usulsüz şekilde kaydedildi.

MESLEKTEN İHRAÇ

Bu öğrencilerin kimlik numaralarıyla kaydedilerek, ders alıyormuş gibi gösterildiği ve bu yolla elde edilen paraların çeşitli hesaplara aktarıldığı öne sürüldü. Soruşturmanın ardından, usulsüzlükte sorumlulukları bulunduğu tespit edilen Rumeysa Şen ve Selda Karakaş, meslekten ihraç edildi.

04 Eyl 2024 - 13:06 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.