Su seviyesi yüzde 39’a düştü

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 39’a düştü

Kocaeli’nin içme suyunun büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi azalmaya devam ediyor. Artan hava sıcaklıkları ve beklenen yağışların gelmemesi ile birlikte barajdaki su seviyesi her geçen gün azalıyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) resmi verilerine göre, Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 39 seviyesine düştü.

TASARRUF VURGUSU

Kocaeli’nin bir diğer önemli barajı olan Namazgah Barajı’nda ise su seviyesi yüzde 55 olarak ölçüldü. Barajlardaki son tablo Kocaeli'nin su tüketiminde tasarrufa gitmesi gerektiğini gösterirken, yetkililer vatandaşlara ve sanayi kuruluşlarına çağrıda bulunmaya devam ediyor.

04 Eyl 2024 - 22:04 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.